Към FTP Server       HyperLink
Skip Navigation Links
ГЛАВНО МЕНЮ
За нас
Това сме ние
Портфолио IV Б
Портфолио А.Иванова
Blog
Нашият патрон
Химн на училището
Правилник
Седмична програма
Разписание на часовете
Учебен план
Ваканции
Безопасен Интернет
Учебни материали
Читателски дневник
Извънкласно четене
Речници
Полезни връзки
За родители
Е-бележник
Новини /съобщения/
Фотогалерия
Приложения
Нашите празници
Ние творим
Постижения
За контакти
Училищен сайт

Постижения

Победителите в  Четвъртото математическо състезание „Проф. Рафаил Стайков“, 2017г.:

Първо място – Мерич Ружди Чауш

Второ място - Пресиян Пламенов

Трето място – Християн Неделчев и Ники Недков

Браво на нашите отлични математици! Гордеем се с тях и им желаем успешно приятелство с царицата на науките – математиката!

     Раличка е сред най-знаещите и можещи деца на България! Първото и място в областния кръг на олимпиадата „Знам и мога“, 2017г. и даде право да представи Област Търговище на националния  кръг, който се проведе на 8 април в гр. Ямбол. Там нашето умно, талантливо и смело момиче премери сили с още 47 деца от цялата страна. Макар и да не се класира първа, Рали достойно защити престижа на училището ни. С 43 точки от максимално 50, тя бе само на 5 точки от победителя. Изключително сме горди и удовлетворени от  нейното постижение и и желаем победите и да се множат! Благодарим и на нейните родители, мотивирали любознателността детето си и спонсорирали пътуването до гр. Ямбол.

 

Таня е носител на наградата за инициативност, щедрост, екипност и взаимопомощ  – „Един за всички“. Гордеем се, че има такова дете сред нас и безкрайно я обичаме!

Резултати от участието на учениците от IV б клас в общинския кръг на "Знам и мога"

На 26.04.2016 г.,  за осма поредна година,  СОУ „Л. Каравелов“, гр. Варна проведе Средношколска конференция „С България в сърцето“.  В нея участваха и учениците от нашия клас – Мария Златинова, Ралица Генадиева и Стела Бойкова. Те запознаха аудиторията с участието ни в кампанията „Опознай родния край“.

         Рали, Стели и Мими представиха отлично своя доклад и презентация. Показаха завидни познания за забележителностите в Област Търговище и сериозна изследователска дейност, за което  журито ги класира на първо място.       

Снимки от събитието вижте тук.

 

 

В пролетния кръг на ММС "Математика без граници" се включиха 9 ученици от нашия клас и макар този път задачите да бяха доста трудни и нестандартни, те се представиха достойно. Голяма гордост за нас е представянето на Ралица, която реши вярно 15 от общо 20 задачи и отново се окичи със сребърен медал. Поздравления за всички смели любители на математиката, които приеха предизвикателството и дадоха своята заявка за нови по-големи успехи!

 

Във връзка с изпълнение на дейностите, свързани с дните на детската книга и изкуствата за деца, в читалищна библиотека се проведе общоградски конкурс за най-добър читател. В състезанието се включиха деца от втори, трети и четвърти клас от трите училища в града. Нашият клас бе представен от отбор в състав: Мария, Таня и Ралица. И трите момичета прочетоха гладко и изразително падналите им се текстове и завоюваха следните места: Ралица подели първото място с Алекс /3в/ и Юлиа /3а/ от нашето училище. Таня и Мими си поделиха второто място. За своето представяне те получиха грамоти и книги от изд. "Фют".Поздравления на семействата на нашите отлични четци, възпитали у тях стремеж към познание и любов към книгите!

 

Достойно бе представянето ни в зимния кръг на международното математическо състезание „Математика без граници“. Предизвикателството да премерят силите си с най-добрите математици от десетки страни поеха 10 ученици от нашия клас. Всички те се представиха много успешно, но сред медалистите са трима: Стоил /17т.от 20 възможни/ е сребърен медалист, Раличка /17т./ също се окичи със сребро, а Хриско /16т./ е с бронзов медал. Честито на призьорите! На останалите пожелавам да продължават да се борят със същия ентусиазъм ! Победите са за тези, които ги желаят с цялото си сърце!

 


      Ралица Генадиева спечели бронзов медал в есенния кръг на международното математическо състезание „Математика без граници“. В турнира взеха участие 2975 деца от 25 страни, което прави постижението на нашето момиче много значимо. Имайки в предвид  малкото време за подготовка /едва една седмица/ и невероятното класиране на Рали, сме обнадеждени за бъдещи още по-добри резултати! Успешно бе представянето и на другите ни участници – Умур и Диляна. Те получиха сертификати за участие в състезанието. Надявам се и други деца от класа да последват техния пример, защото „Който играе – печели!“.

       

       

       

 

Ралица и Християн - второ и трето място в кроса , посветен на патрония празник на училището

Грамоти и награди за достойно представяне в НФС на СБНУ. С максимален резултат от 50 точки Ралица е сред победителите! Честито на всички!

Ралица зае първо място в Седмия регионален преглед на читалищното любителско творчество „Фестивал на изкуствата“ – Попово 2015! Браво на нашето талантливо славейче!

      На 23 април 2015г. в актовата зала на ОУ „Л. Каравелов“ се проведе състезанието „Най – добър четец“ сред второкласниците. Трите паралелки се представиха с отбори от по трима състезатели. След дълга и трудна селекция бе решено нашия клас да бъде представен от Ники Недков, Ралица  и Диляна. Гости на събитието бяха директорът на училището – г-жа Димитрова, ученици и  учители от първи и трети клас. Четенето на децата бе оценявано от жури в състав: В. Колева – ПДУД, Е. Иванов и В. Пеева – старши възпитатели. След откриване на проявата всеки участник изтегли номерче и четенето започна. Нашият отбор се представи отлично. Раличка бе спокойна, точна и артистична и зае първо място. Ники и Дили се класираха втори. Директорката награди победителите с грамоти и книжки.

   

Състезанието по БЕЛ „Аз и буквите“ приключи успешно за Ради. Тя реши вярно всички задачи и получи максимален брой точки. Така на финала в понеделник / 20 април/ ще се представим със седем участници: Ради, Мими, Рали, Стела, Пами, Стоил и Таня. Желаем им късмет и успех в надпреварата!

Отлични резултати получиха нашите участници и в състезанието по английски език „Аз общувам с Европа“. От участвалите петима ученици , четирима са с максимален брой точки: Ралица, Мария, Стела и Стоил. Пами получи 46 точки. С този резултат и Стоил се класира на финал. Честито на победителите! Успех на Пами в състезанието по БЕЛ!

Резултатите от състезанието вижте тук.

       С много желание се включихме и в състезанието „Аз и числата“. Своите познания по математика показаха осем състезатели. Сред тях най-успешно бе представянето на Мими и Таня, които се справиха без грешка и получиха 50 точки. Това е втори максимален резултат за Таня и тя отива на финал. Браво на нашите чудесни математици! А за останалите – състезанията продължават и ги очакват нови предизвикателства и победи!

Резултатите от състезанието вижте тук.

Открит урок по предприемачество

Информация - прочети тук

Снимките от урока виж тук.

   В състезанието „Аз, природата и светът“ участвахме с десет състезатели. Мария, Радина, Ралица, Рая, Стоил, Татяна и Християн са с максимален брой /50/т.. Стела постигна 47, а Рени – 43т.. В резултат на успешното си представяне Мими, Ради, Рали и Рая вече са на финал. На останалите желая успех в предстоящите състезания!

 

      И през настоящата 2014/15 учебна година се включваме активно в състезания и конкурси. На 18 ноември се проведе състезанието на СБНУ „Аз рисувам“. Желание да демонстрират своите възможности в областта на изобразителното изкуство изразиха 7 ученици. Темата, по която твориха нашите малки художници бе „Аз спортувам“. Резултатите красноречиво говорят за това, което са сътворили на белия лист. Шестима са с максимален брой /50/ точки. Това са: Стела, Рая, Рени, Ралица, Ради и Мими. Хриско е с 42точки. Поздравления за победителите!

 

     На общоградско тържество Радина получи грамота за високи постижения и от Кмета на Община Попово – д-р Людмил Веселинов.

      На 24 май директорът на училището – г-жа Марина Димитрова връчи грамоти и награди на изявили се през годината ученици в олимпиади, състезания и конкурси и издигнали престижа на училището със своя ум и талант. Сред наградените бяха Ради и Рали. Радваме се на успехите им, гордеем се с тях и ги обичаме!

  

 

Награди за достойно представяне в НФС на СБНУ

 

        В навечерието на най-светлия за всички българи празник – 24 май, Ради отново пожъна изключителен успех. В международния конкурс за художествен проект за книгоразделител  „Пролетно тайнство 2014“, който се проведе във Варшава – Полша, тя се класира на първо място във възрастова група до 8г.. Целта на конкурса бе народните обичаи по света да бъдат отразени в рисунка. Проектът на Радина „Великденско хоро“ грабна сърцата на журито с високия емоционален заряд, неповторим колорит и съвършена композиция.

         Поздравяваме нашето талантливо дете и неговият художествен ръководител г-жа Искра Хаджииванова от ШИИ „Арт Попово и им желаем да продължават да творят красота и да ни носят още и още награди от наши и международни конкурси!

 

          В обявения от сайт www. az-deteto.bg конкурс „Нарисувай ми кукер“, Раличка участва с две свои творби – „Кукер“ и „Кукерска маска“. Талантът на нашето момиче отново получи своята висока оценка и нейните рисунки бяха класирани на първо място. Ето и част от многото награди, които получи Рали:

Скъпо дете, благодарим ти, че за пореден път ни накара да се чувстваме толкова щастливи и горди! Продължавай да ни радваш, очароваш и вдъхновяваш!

 

        Поредицата от състезания на СБНУ приключи със състезанието „Аз и буквите“. В него своите умения да четат и пишат грамотно демонстрираха 14 ученици от нашия клас. Резултатите убедително доказаха, че усилията на деца, родители и учители не са били напразни. Задачите не затрудниха 13 ученици и те получиха максималния сбор от 50 точки. Така към седемте ни финалисти се присъединиха Мария, Мерт, Рая, Стела и Таня.

     На всички участвали  в състезанията благодаря за смелостта, амбицията и непрестанния стремеж да достигат все по-високи върхове в учението. Благодаря и на техните родители, които ги мотивираха и им дадоха възможността да се докажат. Успех на финалистите и нека късметът бъде с тях!

 

        На 27 април Община Попово и НЧ „Св.Св. Кирил и Методий – 1882“ организираха Девети общински преглед на училищното любителско творчество – Попово 2014. В конкурса се включиха талантливи деца от почти всички училища на територията на общината. Сред тях бе и нашата Раличка. Тя  представи песента на Лили Иванова „За тебе бях“. Красивата бленда на гласа и, добрата фраза, отличното интониране  и обиграно сценично поведение грабна публика и жури и напълно заслужено нашето момиче грабна приза за отлично участие.

            

      Благодарим ти, мила Рали, за невероятната емоция! Желаем ти да продължаваш да ни радваш с таланта и обаянието си! Обичаме те!

 

      Успешно за нашия клас приключи и третото от състезанията на СБНУ „Аз и числата“. Знанията си по математика демонстрираха 14 ученици. От тях с максимален сбор от 50т. завършиха 7 деца – Мерт, Ники Недков, Радина, Ралица, Ренета, Умур и Памела. С този резултат Радина, Ники Недков, Рени и Пами добиват право да участват на финал. Така нашите участници в заключителната фаза на състезанието стават седем. Ето класирането и на останалите: Мария -48т., Стела – 48т., Ники Атанасов – 46т., Таня – 46т., Християн – 46т., Рая – 45т., Цветан – 41т.. Те ще имат своя шанс в последното от състезанията - „Аз и буквите“ през месец април.

      

      Поздравления за победителите, които неуморно решават задачи и полагат много труд за постигане на трайни успехи!

    

      Умур и Ники Недков се представиха достойно в VI Новогодишен турнир „Трите царя“, Попово 2014г..Макар, че бяха най-малки от всички участници,заедно с Теодор и Атанас от първи „а“ клас се класираха на 3 място отборно във възрастова група 1-4 клас.

Поздравления, малки шахматисти! Бъдете здрави и все така напористи!

      Участието на  Умур в Националния конкурс за коледна картичка „Весела Коледа за всички“ бе удостоено с грамота за отлично представяне. Конкурсът е организиран от Художествена академия „Димитър Добрович“ – Сливен и Сливенска митрополия и е под почетния патронаж на негово високопреосвещенство сливенския митрополит Йоаникий.

Поздравявам те, скъпо момче, и ти желая успехи във всички области, в които твориш и се състезаваш!

       Голям успех постигнаха нашите участници в състезанието на СБНУ „Аз, природата и светът“. От включилите се 15 ученици, 13 получиха максимален брой /50/точки.Това са: Мария, Ники Атанасов, Ники Недков, Памела, Пламена, Пресиян, Радина, Ралица, Рая, Стела, Таня, Умур и Цветан. Техните резултати демонстрират на практика  задълбочено и трайно усвояване на материала по Роден край, както и силна мотивация и съсредоточеност по време на състезанието. С това свое постижение Умур, Рали и Ники Атанасов придобиват право на участие във финалния кръг през месец април. Една точка не достигна на Рени да се нареди сред финалистите, но тя има големи шансове да направи това в следващите състезания. Дани е с 37т., което също е добър резултат.

Благодаря на всички участници за радостта, която ни донесоха през тази година! Пожелавам им и през следващата да се трудят така упорито и да следват мечтите си!

 

         В есенния турнир по ускорен шахмат „Трите царя“ 2013 Умур се представи отлично и зае второ място.

Поздравления, Умур! Нека успехите ти в тази невероятно трудна и много интересна и развиваща игра продължат да се трупат!

       На 2 септември 2013г. ASTRA CEE Sp. Zo. обяви конкурс „ ASTRA Talent 2013“, чиято цел бе да покани деца на възраст от 8 до 15 години, които чрез своите рисунки, скици или картини да изобразят „Как сателитите помагат на хората“ – прием на сателитна телевизия, телекомуникации, научни разработки, сателитни снимки, навигация и много други. Конкурсът се проведе на територията на България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Сърбия, Словакия, Словения и Румъния. Професионално международно жури излъчи 12-те най-добри произведения в конкурса. За наша радост рисунката на Радина „Заедно“ се класира на шесто място и е единствената от българска страна сред отличените. За своето отлично представяне Ради бе наградена с  IPod Nano 7, 16GB. За повече информация посетете : http://www.astratalent.eu/bg/nachalo/

        Ето и творбата, която спечели сред хиляди други от Европа

Браво, Ради! Продължавай да твориш така вдъхновено и да развиваш невероятната си дарба! Радваме се, че си част от нас и се гордеем с успехите ти!

        На 20.11.2013г. се проведе първото от състезанията на СБНУ „Аз рисувам“. Темата по която твориха децата бе „Аз играя безопасно“. В надпреварата с хиляди ученици от страната с желание се включиха и 11 участници от първи „б“ клас. Техните рисунки бяха оценени от компетентно жури в гр.София. Голяма радост ни донесоха  Ренета, Ралица, Умур и Никола Атанасов, чиито рисунки получиха максимален сбор от 50т.. Ето и резултатите на останалите : Стела – 42т., Рая – 40т., Мария – 38т., Радина – 38т., Пламена – 38т., Християн – 34т., Йордан – 28т.. Благодаря на всички участници за положените усилия, старание и талант и им желая успех в следващите състезания!

Това са нашите победители!

 

Писане на съобщения   WebMaster: Dimitar Stanev
 count net traffic WebsiteSpark  ID: 1500052602