Към FTP Server       HyperLink
Skip Navigation Links
ГЛАВНО МЕНЮ
За нас
Това сме ние
Портфолио IV Б
Портфолио А.Иванова
Blog
Нашият патрон
Химн на училището
Правилник
Седмична програма
Разписание на часовете
Учебен план
Ваканции
Безопасен Интернет
Учебни материали
Читателски дневник
Извънкласно четене
Речници
Полезни връзки
За родители
Е-бележник
Новини /съобщения/
Фотогалерия
Приложения
Нашите празници
Ние творим
Постижения
За контакти
Училищен сайт

 

 

Моето дете не иска да чете
 
Напоследък актуален проблем за родителите се явява нежеланието на  децата да четат. Причина за това по-скоро се явява нашата пасивност и липсата на навик да четем на децата.
 На фона на наситеното информационно пространство с телевизионни предавания, компютърни игри, ние все по-малко отделяме внимание на четенето на литература. Оттук и проблемите в училище: ниска четивна техника, трудно разбиране на условието на текстовите задачи по математика, грешки при изпълнението на писмените упражнения.


 Как вие сами можете да помогнете на детето си?  

    

Първо, постарайте се да подберете интересни текстове, така че тяхното четене да не изморява детето, а напротив, да събуди интерес и желание да прочете текста до края.

         Второ, отделяйте всеки ден по половин час за четене на глас, старайте се да приучите детето на това, че е необходимо да чете всеки ден.

         Трето, създавайте игрова ситуация - игра за бързина на четене между вас и вашето дете “Кой по- бързо ще прочете?", игра “Прочети и намери съответната картинка" /На детето се дават напечатани думи  и   карти с изображенията на предмети/. Ако имате две  деца, проведете конкурс за най-добър четец.  

         И накрая, най-простото и ефикасно средство да научите детето на любов към четенето е Вашия личен пример. Ако детето често вижда, че мама и татко  четат книга, тогава четенето за него никога няма да стане проблем.

 

По материали на http://www.dimitrovaschool.com

Писане на съобщения   WebMaster: Dimitar Stanev
 count net traffic WebsiteSpark  ID: 1500052602